Consumul de ceai și cafea este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții și acestea ar trebui să fie savurate în mod corespunzător de către toată lumea! Suntem aici pentru a vă ajuta să vă duceți băuturile la un nivel cu totul nou cu ajutorul noului nostru dozator de apă caldă și rece Aurora și expertului internațional Angela Pryce.
V-ați întrebat vreodată de ce ceașca de dimineață poate avea un gust ciudat sau de ce aspectul ceaiului poate părea tern? Ei bine, totul depinde de calitatea apei și de zona în care locuiți, unde poate exista apă dură sau moale. Există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să faceți lucrurile mult mai gustoase pentru dvs. și pentru invitații dvs.
Mulți dintre noi știu că există o temperatură optimă a apei pentru cafea, dar știați că utilizarea apei filtrate ar putea face ca băuturile zilnice să fie și mai bune?
Am inițiat o colaborare cu Angela Pryce, expert în ceai de renume internațional și maestru în preparare, pentru a vă oferi un ghid detaliat pentru a crea cele mai bune băuturi calde și reci folosind noul nostru răcitor de apă Aurora, explorând elementele ciudate și surprinzătoare care ar putea afecta gustul băuturilor.
Angela a analizat băuturi de zi cu zi, inclusiv ceai negru, ceai verde, infuzie de mentă, ciocolată caldă, cafea și apă simplă, pentru a descoperi exact cum ar trebui să ne bem băuturile preferate și, cel mai important, dacă apa filtrată este cea mai bună.
Ceainic, răcitor și filtru, toate într-un singur aparat. Aparatul de preparat băuturi Aurora oferă flexibilitate rapidă și convenabilă pentru a vă savura băuturile, așa cum vă doriți, economisind în același timp energie și eliminând impuritățile.
CEAI VERDE
Curățați-vă corpul cu ceai verde, o sursă naturală de polifenoli și un antioxidant pentru organism. Poate fi servit cald sau rece, dar servirea într-o ceașcă de sticlă ajută la vizualizarea perfectă a culorii sale superbe. Atunci când beți ceai verde fierbinte, nu folosiți niciodată apă clocotită, deoarece aceasta va face ca ceaiul să aibă un gust amar sau va lăsa o senzație de gură uscată, ceea ce nimeni nu dorește. În schimb, pentru rezultate optime, utilizați apă la aproximativ 70 - 80 de grade Celsius.
SFAT: Ceaiul verde este excelent și când este preparat la rece, deoarece obțineți toată aroma fără absolut nicio amărăciune. Pur și simplu adăugați frunzele de ceai verde într-o carafă sau într-o sticlă de filtrare, adăugați apă rece și răciți în frigider timp de aproximativ 3 ore sau chiar lăsați la infuzat peste noapte.
Rezultatele testului de gust:
Ceai verde fierbinte
Utilizarea apei filtrate a făcut ca băutura să aibă o culoare mai deschisă și să fie mai strălucitoare, cu o claritate mult mai bună. A prezentat mai multă aromă și dulceață, lăsând o senzație mai fină și mai proaspătă. Diferența a devenit și mai vizibilă pe măsură ce s-a răcit.
Băutura preparată cu apă de la robinet a avut un gust mai rotund, mai plin.
Evaluare cu stele
Ceai verde cu apă filtrată
Ceai verde cu apă de la robinet
Ceai verde rece
Proba preparată cu apă filtrată a lăsat o senzație mult mai proaspătă și un gust mai curat. Claritatea a fost mult îmbunătățită, ceaiul având un aspect cristalin, fără reziduuri sau tulbureală. Acest lucru a fost evident imediat și s-a menținut după infuzare
Evaluare cu stele
Ceai verde rece cu apă filtrată
Ceai verde rece cu apă de la robinet
CEAI NEGRU
SFAT: Băut în mod tradițional fierbinte, ceaiul se prepară cel mai bine timp de cinci minute la 95 de grade Celsius, iar o ceașcă de porțelan alb permite consumatorului să aprecieze cu adevărat culoarea ceaiului.
Rezultatele testului de gust:
Proba preparată cu apă filtrată a avut un aspect mult mai strălucitor și a oferit o senzație de vitalitate, cu mai multă aromă. Când a fost testat cu lapte, aspectul a fost din nou mult mai strălucitor, mai atractiv, cu un aspect rozaliu. Caracterul ceștii a fost mult îmbunătățit în comparație cu proba preparată cu apă de la robinet. Când a fost preparată folosind apă de la robinet, băutura a fost plată, subțire și lipsită de vitalitate.
Evaluare cu stele
Ceai negru cu apă filtrată
Ceai negru cu apă de la robinet
CIOCOLATĂ CALDĂ
Atunci când preparați această adevărată îmbrățișare dulce într-o cană, folosiți apă la aproximativ 95 de grade Celsius, iar pentru rezultate optime folosiți apă filtrată. Asta face ca acest deliciu să fie și mai decadent, cu un gust mai bogat și o senzație mai groasă, perfect pentru nopți confortabile în fața șemineului!
SFAT: Pentru o ciocolată caldă indulgentă, folosiți un dispozitiv de spumare a laptelui pentru a-i oferi o textură spumoasă. Aceasta conferă ciocolatei calde preparate cu apă o textură mai luxoasă, mai indulgentă, mai aproape de senzația unei ciocolate calde preparate cu lapte.
Rezultatele testului de gust
Proba preparată folosind apă filtrată are un aspect mult mai strălucitor și mai atractiv. Când a fost amestecată cu un dispozitiv de spumare a laptelui, textura a fost mai spumoasă, cu bule mai mari care și-au menținut forma mai mult timp. Gustul a fost mai bogat, cu mai multă profunzime, oferind o senzație mai plină decât în cazul probei preparate cu apă de la robinet.
Evaluare cu stele
Ciocolată caldă cu apă filtrată
Ciocolată caldă cu apă de la robinet
APĂ DE BĂUT
Ar putea fi simplă, dar apa este cu adevărat importantă! Dacă luați măsuri pentru a salva planeta, probabil că beți mai multă apă de la robinet decât oricând, dar o filtrați mai întâi? Filtrarea apei de la robinet îi conferă un gust mai fin și mai curat, puteți vedea literalmente diferența în pahar.
SFAT: Pentru rezultate optime, serviți-o la o temperatură ambientală.
Rezultatele testului de gust:
Apa filtrată a avut un aspect mult mai limpede decât apa de la robinet, cu o claritate cristalină absolută. Apa filtrată a avut un gust mai fin și mai curat
Apa de la robinet a avut un aspect mai tulbure și prezentat mici bule atunci când a fost turnată.
Evaluare cu stele
Apă filtrată
Apă de la robinet
INFUZIE DE MENTĂ
Infuziile pe bază de plante sunt o modalitate excelentă de hidratare fără cofeină dacă aveți chef de ceva mai mult decât apă de la robinet. Deși majoritatea infuziilor pe bază de plante nu conțin cofeină, există câteva excepții, cum ar fi yerba mata și nucile de cola. Multe infuzii pe bază de plante au fost folosite timp de secole drept remediu; menta este considerată un ajutor pentru digestie, ceea ce o face o băutură excelentă după cină pentru a calma stomacul.
SFAT: Infuziile din mentă se servesc cel mai bine fierbinți, dar folosind apă filtrată aroma devine mai mentolată și mai intensă decât în cazul preparării cu apă standard de la robinet.
Rezultatele testului de gust:
Proba preparată cu apă filtrată a avut un aspect foarte asemănător cu cel al probei preparate cu apă de la robinet, fără diferențe vizuale. Însă, în ceea ce privește gustul, proba preparată cu apă filtrată a avut mult mai mult caracter, a fost mai mentolată și mai intensă decât proba preparată cu apă de la robinet.
Evaluare cu stele
Infuzie de mentă cu apă filtrată
Infuzie de mentă cu apă de la robinet
CAFEA RECE
În timp ce mulți dintre noi bem cafea fierbinte în mod regulat, cafeaua preparată la rece (a nu se confunda cu cafeaua cu gheață, care este preparată cu apă fierbinte, apoi răcită) este mai adesea consumată doar la cafeneaua locală, dar este ușor de preparat dacă planificați din timp. Cafeaua preparată la rece are un gust natural mai dulce și mai fin decât cafeaua preparată cu apă fierbinte, deoarece prepararea la rece nu generează compușii cu gust amar care sunt creați atunci când se utilizează apă fierbinte.
SFAT: Pur și simplu adăugați apă rece la cafeaua măcinată și lăsați-o peste noapte în frigider pentru infuzare.
Prin utilizarea apei filtrate, cafeaua preparată la rece capătă o aromă mult mai intensă, oferind o senzație mai proaspătă și mai curată decât atunci când se utilizează apă de la robinet nefiltrată.
Rezultatele testului de gust:
Proba preparată cu apă filtrată a avut un aspect mai strălucitor și mai clar. Caracterul/savoarea s-a intensificat cu mult, oferind o senzație mai proaspătă și mai curată decât proba preparată cu apă de la robinet.
Evaluare cu stele
Cafea la rece preparată cu apă filtrată
Cafea la rece preparată cu apă de la robinet
CAFEA FIERBINTE
Nu au existat diferențe notabile între probele preparate cu apă de la robinet și probele preparate cu apă filtrată.
Aurora by Aqua Optima este un ceainic, un răcitor și o cană cu filtru, toate într-un singur aparat pentru apă cu gust bun indiferent cum o prepari.
Oricare ar fi nivelul de calcar al apei de la robinet, filtrul Evolve+ din aparat ajută la reducerea nivelului de calcar și face băuturile mai gustoase și experiența de băut este mai plăcută.
Cine este Angela Pryce?
Angela oferă servicii de consultanță în domeniul ceaiului în întreaga lume. Papilele sale gustative fine, cunoștințele vaste și pasiunea contagioasă pentru ceai nu cunosc limite. Angela a străbătut plantații de ceai și a degustat produse din întreaga lume și este expertă în aprovizionarea cu ingrediente, degustarea, amestecarea și prepararea celor mai bune ceaiuri.
„Ador să folosesc Aurora de la Aqua Optima, pentru a testa gustul unei întregi varietăți de băuturi diferite. Băuturile calde și reci există pentru a fi savurate, așa că este important să le acordăm grija și atenția pe care le merită. Există diverși factori care contribuie la o ceașcă de ceai bună. Dacă îmi urmați sfaturile, vă promit că în curând veți crea ceașca de ceai preferată de toată lumea!”
angelapryce.com